تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه
تعداد کثیری از افراد نمی دانند تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه چه می باشد. هر ساله افراد بسیاری مهاجرت تحصیلی یا کاری به دیگر کشورها را برای ادامه ی مسیر زندگی خود بر می گزینند، این اشخاص برای تکمیل روند مهاجرتشان بایست مدارک و اسناد متعددی را گرد آورده، به مراجع مربوطه ارسال نمایند.
از مهم ترین این مدارک می توان به مدرک زبان، مشخصات فردی، رزومه، اسناد و سوابق تحصیلی و شغلی، انگیزه نامه، کاورلتر و… اشاره کرد. ممکن است متقاضیان برای به دست آوردن و گردآوری مدارک مورد نیاز خود روزها زمان صرف کنند.
آنچه حائز اهمیت می باشد این است که هرچه مدارک فرد متقاضی هنگام اپلای کردن کامل تر باشد، شانس موفقیت داوطلب افزایش می یابد. در این گفتار ما به بررسی تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه می پردازیم. کاورلتر و انگیزه نامه دو تا از مهم ترین فرم های اطلاعاتی در روند مهاجرت متقاضیان می باشند که تاثیر به سزایی در پذیرش یا رد شدن متقاضی دارند.
تفاوت های کاورلتر و انگیزه نامه
برای دانستن تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه پیش از هر چیز باید با مفهوم این دو آشنا باشید. ما در مباحث دیگر به طور مفصل پاسخ پرسش هایی مانند کاورلتر چیست یا انگیزه نامه چیست را در اختیارتان قرار داده ایم.
با وجود این، حالا نیز مختصری در ارتباط با این دو مفهوم صحبت می کنیم تا درک تفاوت های آنها سهل تر باشد.
کاورلتر (Cover letter) چیست؟
کاورلتر (Cover letter: نامه ی پوششی) همانطور که از نامش پیداست، پوشش دهنده ی پرونده ی مدارک شغلی یا تحصیلی شما می باشد. درک اینکه تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه چه می باشد، وابسته به این است که بدانید چه چیزی کاورلتر را از دیگر متون متمایز می کند.
در نگارش کاورلتر نکات زیر را در نظر داریم:
- متن کاورلتر نباید بیشتر از یک صفحه باشد
- در این نوشته ی کوتاه قرار است به انگیزه ی متقاضی نسبت به شاغل شدن یا تحصیل کردن در مجموعه ای خاص اشاره کرد. (این انگیزه و نوع بیان آن در خوانده شدن یا نشدن رزومه ی فرد متقاضی موثر می باشد.)
- کاورلتر بر روی تمامی اسناد قرار می گیرد و می توان گفت اولین چیزی است که توسط مراجع مورد نظر داوطلبان خوانده می شود.
- تمرکز فرد متقاضی در نوشتن کاورلتر، بر روی اثرگذاری نامه ی پوششی اش و ایجاد کشش در خواننده برای مشاهده ی مابقی رزومه ی او می باشد.
انگیزه نامه (SOP یا motivation letter) چیست؟
motivation letter، SOP و بیانیه ی هدف؛ همگی نام هایی هستند که برای اشاره به یک مورد مشخص، یعنی انگیزه نامه به کار می روند. انگیزه نامه یکی از مهم ترین مدارکی است که افراد در هنگام اپلای کردن به آن نیاز دارند و همواره یکی از دغدغه های متقاضیان نوشتن یک انگیزه نامه ی مناسب می باشد.
در نگارش انگیزه نامه به نکات زیر توجه داریم:
- انگیزه نامه یا موتیویشن لتر، مسیر مورد نظر شما از حال تا آینده را برای مدیران و سرپرستان مجموعه ی هدف تان مشخص می کند.
- می تواند در هر قسمت از پرونده ی اطلاعاتی شما قرار داشته باشد. قرار گیری انگیزه نامه ی شما در انتهای مدارکتان، می تواند رزومه ی شما را در ذهن ها ماندگار کند.
- مانند یک داستان کوتاه تجربیات گذشته ی شما را به حال و آینده گره می زند.
- دیگران در موتیویشن لتر شما، به دنبال یافتن انگیزه ی تان از انتخاب یک مجموعه، توانایی ها و اهداف شما می باشند.
حالا که ویژگی های کاورلتر و انگیزه نامه را برشمردیم درک تفاوت های آنها بسیار ساده است. دانستیم که تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه (SOP)، در محل قرار گیری و نیز نقش آنها در موفقیت رزومه ی متقاضی می باشد.
در نهایت می توان گفت، نقش کاورلتر جذب مخاطب به خواندن رزومه ی شما از میان ده ها درخواست می باشد. این در حالی است که نقش انگیزه نامه تشویق مخاطب به پذیرفتن درخواست شما از میان درخواست هایی است که آنها را خوانده است. این آشکار ترین تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه می باشد.
جمع بندی
تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه همچنان که گفتیم در جایگاه اثر گذاری، میزان محتوا و کاربرد آنها می باشد. از ابتدای این گفتار تا کنون به تشریح مفهوم، نوع نگارش و تاثیر کاورلتر و انگیزه نامه پرداخته و هر کدام را به تفکیک توضیح دادیم. نامه ی پوششی و موتیویشن لتر را با رزومه و کارکرد آن نیز مقایسه کردیم.
در نهایت از هزینه بر بودن نوشتن کاورلتر و انگیزه نامه سخن گفتیم. به یاد داشته باشید که اگر قرار است شخص یا شرکتی برای شما انگیزه نامه و کاورلتر بنویسد، پیش از هر چیز از توانایی و شایستگی آنها مطمئن شده باشید.
داشتن یک رزومه یا کاورلتر بد، نه تنها به شما کمک نمی کند که هزینه ها و زحمات شما را هدر می دهد. با این تفاسیر چنانچه در ارتباط با تفاوت کاورلتر و انگیزه نامه و نیز نوشتن آنها نیازمند دریافت راهنمایی می باشید، با مشاوران مجرب ما از طریق شماره های ذیل در تماس باشید.